sakal ekimi nedir

Sakal Ekimi Nedir Nasıl Yapılır?

Sakal ekimi nedir, nasıl yapılmaktadır?..  Sorusuna yanıt arayalım. Dünya üzerinde bir çok farklı kültürde sakal, erkekliğin sembolü olarak görülmektedir. Fiziksel olarak önem taşıyan, yüzde yer alan bölgelerden biridir. Sakal, erkeklerin kendilerini bir imajın içinde konumlandırırken dikkat ettikleri bir öğe haline gelmiştir. Erkekler için sakal bırakmak ve aksesuar niteliğindeki sakallarını şekillendirmek, erkekleri psikolojik olarak daha iyi hissettirmektedir.

Bundan dolayı sakalları çıkmayan pek çok erkek özgüven problemleri yaşamaktadır. Kişiden kişiye farklılık gösteren bu problemler psikolojik bazı sorunlara da yol açmaktadır. Böylece erkeğin sosyal hayatını olumsuz bir şekilde etkilenmektedir.

Sakal, erkekler için her ne kadar önemli olsa da bazı erkeklerde hormonal veya genetik sebeplerden dolayı sakal çıkmaz. Sakal dökülmesine neden olan diğer sebepler ise otoimmün hastalıklar, alerjik hastalıklar, cilt hastalıkları, kullanılan ilaçların yan etkileri, kazara meydana gelen yaralanmalar ve yanıklardır. Erkeklik hormonu olan testosteron seviyesindeki dengesizlikler, testosteron hormonun kıl köklerini uyarıcı etkisini olumsuz hale getirmektedir. Sakal dökülmesine psikolojik etkenlerde sebep olur. Bu sebepler bazı erkeklerde sakal çıkmamasına neden olmaktadır. Bazı erkeklerde ise sakalların seyrek ve dağınık çıkmasına neden olmaktadır. Bu tür problemler yaşayan erkeklere, uygulanabilen en etkili yöntem sakal ekimidir.

Sakal ekimi nedir, nasıl yapılmaktadır?

Sakal ekimi nedir
Sakal ekimi nedir

FUE sakal ekim işlemi kaş ekimi ile saç ekimi özel bir teknik ile yapılır. Ekilecek saç köklerinin ense bölgesinden alınmasının nedeni, bu bölgedeki saç köklerinin genetik olarak, diğer bölgelere göre çok daha zor dökülmesidir.

Donör bölgeye ve ekim yapılacak bölgeye lokal anestezi uygulanacağı için operasyon sırasında ve sonrasında kişi bir ağrı ya da acı hissetmez. Sakal ekiminin FUE tekniği ile yapılmasının sebebi, hastanın işlem sırasında ve sonrasında acı ya da ağrı duymamasını sağlamaktır ve operasyon sonunda hem donör bölgede hem de köklerin ekildiği bölgede hiçbir yara izinin kalmayacak olmasıdır.

Sakal ekiminde, ihtiyaç duyulan kıl kök âdetine bağlı olarak işlem fiyatı belirlenmektedir.

Operasyonel sakal ekiminden sonra!

Kişi, tamamlanan sakal ekimi operasyonundan sonra taburcu olabilmekte ve günlük yaşantısına dönebilmektedir. Saç köklerinin alındığı donör bölgede hafif kızarıklıklar ve kabuklanmalar olmaktadır. Böyle bir durumda herhangi bir endişe duyulmamalıdır. Bu kızarıklıklar ve kabuklanmalar 1-2 hafta içerisinde tamamen geçmektedir ve geriye hiçbir iz kalmaz. Operasyonun ardından geçen üçüncü aydan itibaren ekilen sakallar çıkmaya başlar.

Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

Sakal ekimi kimler için uygundur?
Bu operasyon sakalları çıkmayan ya da sakalları seyrek ve dağınık şekilde çıkan blue çağını tamamlamış bütün erkekler için uygun bir işlemdir.

Sakal ekimi kaç saat sürer?
Operasyon 7-8 saat sürmektedir. Bu süreç kıl köklerinin ekimi ile daha ufak bir alana yapılmaktadır. Bu gibi durumlarda ise operasyon 2-3 saate kadar düşmektedir.

Operasyonel sakal ekiminden sonra nelere dikkat etmelidir?
Sakal ekiminden sonraki ilk 2 gün en hassas süreçtir. Bu sürede kişi, ekim yapılan bölgeyi meydana gelebilecek fiziksel hasarlara karşı korumalıdır. Örneğin; Kişi, uyurken yüz üstü yatmamalıdır.

Ameliyat sonrası sakallar ne zaman çıkmaktadır?
Hasta sakal ekiminden sonraki 2-3 hafta içerisinde sakallarına kavuşur. Yeni ekilen sakallar, kıl kökleri içeride kalacak şekilde dökülmektedir. Ayrıca sakallar 3. Aydan itibaren tekrar çıkmaya başlar.